Termotransférový lis vám umožní přenést vaše obrázky na celou řadu povrchů

Termotransférový lis vám umožní přenést vaše obrázky na celou řadu povrchů

Ať už patříte mezi umělce nebo třeba máte reklamní firmu, jedním z nejdůležitějších zařízení by pro vás měl být termotransférový lis. Termotransférový lis, či také termolis, je zařízení používané k přenosu designů, obrázků nebo textů na různé povrchy pomocí kombinace tepla a tlaku. Tento proces, označovaný jako termotransfer, se nejčastěji využívá při potisku textilu, zejména triček, ale také při personalizaci jiných předmětů, jako jsou hrnky, čepice, keramika, kov, dřevo a další materiály. Vždy je důležité koupit kvalitní lisy na textil, protože pouze investice do dobrého stroje dokáže přinést očekávaný výsledek.

Jak termolis funguje?

Fungování termotransférového lisu je založeno na tom, že se design nejprve připraví na speciálním přenosovém papíru nebo fólii, která obsahuje inkoust schopný reagovat na teplo. Tento papír nebo fólie se následně umístí na cílový materiál, jako je například textilie, a lis se nastaví na požadovanou teplotu a tlak. Při spuštění procesu lis aplikuje přesně definované množství tepla a tlaku po stanovenou dobu, obvykle v rozmezí 150–200 °C a několika sekund až minut, v závislosti na materiálu a druhu transferu. Po dokončení tohoto procesu se přenosový papír odstraní a design zůstane přichycený k povrchu. Tento postup je široce využíván pro komerční výrobu i domácí kreativní projekty díky své efektivitě, přesnosti a možnosti aplikace na různorodé materiály.

Kde termolis pořídit?

Předním prodejcem je v tuzemsku internetový obchod Termolisy.cz, který nabízí velmi žádané produkty od výrobce Termoli. Vybírat si můžete ze široké nabídky produktů, které jsou pečlivě popsané. To ale není vše, v eshopu můžete také koupit řezací plotry, tiskárny, 3D vakuum lisy, širokou škálu příslušenství a mnoho dalšího. Vyplatí se nakupovat u prodejce, který svému sortimentu rozumí. Pokud nakupujete takové produkty poprvé a nevíte si s výběrem rady, neváhejte eshop kontaktovat a zkušení odborníci vám s výběrem poradí. Jakmile jednou kvalitní stroj z tohoto eshopu pořídíte, po mnoho let se bude starat o to, aby vám odváděl práci, se kterou budete vy i vaši zákazníci spokojení. Inspirujte se nabídkou a zajisté zde naleznete vhodné termolisy, plotry nebo jiné zařízení do své firmy.