Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Кожени Якета
Събота, 02 Юли 2016 18:32

Обучения според вашия тип тяло

Написана от 

Съществуват три основни типа тялото, а именно ECTOMORPH, MESOMORPH и ENDOMORPH. Всички тези три вида на тялото се различават значително един от друг в това как те реагират на диета и тренировки.

Ectomorphs са добри на дълги пътеки разстояние, докато Endomorphs обикновено са добри при вдигане на тежести. Между Ectomorphs и Endomorphs са Mesomorphs, които имат атлетично телосложение и могат да правят каквото си искат, от повдигане на тежести до тичане на дълги разстояния.

ECTOMORPH обучение

Хората с ECTOMORPH тип тяло имат кратка горната част на тялото и дълги крайници (ръцете и краката). Те са с дълги и тесни ръце и крака. Гърдите и раменете им са тесни, а мускулите са тънки и продълговати. Тези мъже имат малко мазнини в съхранение. Основната цел на Ectomorphs е да наддават на тегло и изграждат мускули. Хората с този вид физика трябва да се придържаме към основните упражнения, последвани от някои силови ходове, които биха могли да им помогнат да изградят максимална маса. Тези телосложения трябва да избягват кардио обучение и да вземат периоди вече почивка, най-малко три дни в седмицата. Освен физическа подготовка, трябва да се хранят с добро качество храни и да вземат повече калории, но да избягват нежеланата храна.

MESOMORPH обучение

Хората с MESOMORPH тип тяло имат дълъг горната част на тялото, голям гръден кош, солидна мускулна структура и надеждно телосложение. Определят като лесни за изграждане мускулната маса, чрез различни видове тренировки. При тях мускулите им винаги се развиват пропорционално и правилно във форма и никога няма да са обемисти. За да се запази пропорцията и симетрията на тялото, за Mesomorphs се препоръчват комбинация от оформящи упражнения и интензивни силови ходове. Този тип тяло се повлиява добре и не се изискват обширни сесии. Когато става въпрос за диета, Mesomorphs трябва да вземат балансирана диета с добра сума протеин; Въпреки това, те трябва да поддържат здравословно, но балансирано ниво на калории през цялото време.

ENDOMORPH обучение

Хората с endomorphic физика имат кръгло лице, къса шия, къса мускулатура и огромна тенденция за съхраняване на мазнини. Те не срещат никакви трудности в изграждането на мускулите, но намаляване на теглото остава причина за безпокойство. Endomorphs са посъветвани на супер-дългите тренировки и сесии и кратки периоди на почивка, за да дадат тласък на метаболизма и изгарянето на мазнини. Те също така трябва да правят допълнителни аеробни упражнения, за да работят на разстояние от мега калории. Endomorphs трябва да бъдат много внимателни за приема на калории. При тях се препоръчва да се яде често, но на малки порции. Ако сте ENDOMORPH, трябва да стоите далеч от газирани напитки, захар, сладкиши и нездравословна храна.

Допълнително