Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Кожени Якета
Понеделник, 26 Септември 2016 18:34

Топ правила от ФЪН ШУЙ за организиране на цветята в дома

Написана от

Красивите стайни растения носят не само естетичен вид на всяка къща, но и зареждат с някаква специална сила. Китайски мъдреци и дори съвременни учени, се уповават на правилно поставените цветя и това, че могат да променят околното пространство. Според твърденията те събират необходимата енергия. Ето защо, все повече и повече хора се опитват да поставите растенията в дома според Фън Шуй. Почистване на дворове знаем също, че ще ви е от полза.

Какви са цветовете на Фън Шуй

Хората се интересуват от Фън Шуй, защото го свързват с подреждането на мебели: легла, нощни шкафчета, огледала и други аксесоари. С това изкуство може да направите пространството не само красива, но и "полезно". Привличането на някои скрити сили също се носи от това древно изкуство, но какви са неговите тайни по отношение на цветовете.

Така че нека да поговорим повече за това какви растения могат да подобрят микроклимата на апартамента:

Слабонога или както е популярно още Ванка мокра. Според Фън Шуй цветето на спалнята може да донесе радост в къщата, тъй като има свойството да излъчва топлина и енергия. Когато е добре поставено в просторните стаи на частни домове, Ванка намокри може "да пусне корени". Подходящо и е за отглеждане в офиса, като присъствието му помага работния екип да изглади конфликтите, да намали кавгите и разногласията;

Здравец - той разполага с мощна енергия, има благоприятен ефект върху хората. Въпреки това, в помещението цветето не се препоръчва да престоява в спалнята. Това са зони за отдих и не е необходимо. Благодарение на силният му аромат може да предизвика главоболие. За кухня здравецът е доста подходящ. Между другото, Фън Шуй цветове за кухнята се препоръчва да се избират в ярки цветове, поставяни на саксии по прозорците.

Фикус – много подходящ за семейства, където хората често се карат или са ядосани. Той ще донесе хармония в семейството;

Папрат - чудесен помощник в усвояването на отрицателна енергия. Така че го използват много домакини в интериора и се препоръчва в домове, където кавги и скандали - са чести посетители;

Традесканция – според Фън Шуй не разполага с никаква силна енергия, но помага за идентифициране на негативна атмосфера в дома. Ако листата в тази стая се превръщат в жълто, дома е пропит с отрицателна енергия.

Разбира се, това не е целия списък на растенията, които са в състояние да подобрят климата в къщата, но списъкът с цветя може да бъде много дълъг.

Това най-често срещаните. Ако се колебаете още кои от тях да изберете или предпочитате да опитате с отглеждането им засаждайки ги първо в градина или двор, то вижте и за методите на косене на трева.

                                                                                                                           

 

Допълнително