Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Кожени Якета
Вторник, 04 Април 2017 10:46

Практични съвети за всяка домакиня

Написана от 

Съществуват множество „бабини рецепти“ за справяне в различни ситуации по време на домакинстването. Ако и вие сте една съвременна, прагматична и икономична домакиня, може би и на вас ще са от полза, тези хитринки, които сме подготвили. Преди тях, обаче вижте и за услугите на фирми по почистване и извозване:

FORI.EU

SMETISHTE.COM

ХАМАЛ.BG

Ето и тях:

1.            Черупки от яйца – знаете, ли колко полезни са, а в кухнята ежедневно се изхвърлят голям брой от тях. С натрошени черупки на яйца може идеално да почиствате стъклени чаши и шишета, до които не успявате да стигнете трудно достъпните места.

2.            Кетчуп – колкото и странно да звучи, кетчупа, към които малчуганите са пристрастени може да ви е от помощ в борбата с натрупванията по крановете на мивката и душа. За целта натрийте ги качествено и оставете да действа 20 мин. След това изплакнете обилно с вода.

3.            Пакетчета от чай – освен като компрес за очите може да ги ползвате за полиране на мебели. Черният чай е идеален за тъмно дърво, поради танина в съдържанието си.

4.            Консервирането на плодове – какъв по-удобен момент от началото на лятото и преди желаната отпуска да съхраните някои и друг свеж плод за зимата. Предвидете един уикенд и се отдайте на така полезното занимание около консервиране на плодове. В случаи, че не разполагате с време за приготвяне на сладка, конфитюри и компоти, може да замразите плодове във фризера, а зимата те ще са верни съдружници, когато витамините са дефицит. Със замразени плодове може да правите и маски на косата, кожата на лицето и да приготвяте вкусни десерт за децата. Така всички ще са доволни поравно. Вие съхранявайки младостта и красотата си, а децата радвайки се на любимите мамини сладкиши.

5.            Сезонът за пикници – дори още да не е настъпило време за дълго чаканата отпуска, сега е момента да съберете цялата „войска“ в дома и да организирате пикник в двора, сред природата или на някое приятно и спокойно местенце. За целта вземете голяма кошница и напълнете в провизии. Задължително е да носите още – покривка и одеяло за тревата. Термос за чай или кафе, хладилна чанта за студените напитки, преносимо барбекю. Чиниите, приборите и чашите за еднократна употреба са истински помощници за всяка динамична домакиня, която знае как да се наслаждава на живота.

Допълнително