Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Кожени Якета
Четвъртък, 01 Юни 2017 13:49

10 съвета за чисти килими

Написана от 

Без значение какво модните дизайнери и декоратори, предлагат килимът по нашите географски ширини си остава любимо нещо, а понякога и необходимо. Подовете могат да бъдат блестящи, красиви и скъпи, но това, което създава истински уют, топлина и красота под краката ни е килимът. Той ни дава възможност да ходим боси върху топлия мек килим или да играем с детето на пода, без да се страхуваме от настинки и синини.

Правилно избраният килим не само ни предпазва от студа, но и от звуци и настилката, а и се превръща във важен елемент на декора, организиращ пространството на стаята. Цени на услуги, може да научите и тук.

Въпреки тези негови предимства килимът също носи неприятности. Той изисква специални грижи. По него се натрупват праха и мръсотията, петна. Той може незабавно да развалят впечатлението за цялата къща. Подготвихме няколко съвета за това как да се запази килима чист.

Ако разлеете нещо върху килим, чай или кафе, без почистващи препарати под ръка, използвайте сапун. Първо, попийте петното със суха кърпа, а след това разтривайте със сапун и оставете за пет минути. След това вземете с гъбата и нежно отстранете сапуна. В края отново попийте петното със суха кърпа. Ако имате Vanish препарат за килими, то ще бъде по-лесно. Използвайте спрей, той може да бъде поставен точно на място, както и след пет минути, внимателно почистен със суха кърпа или гъба.

Не използвайте гореща вода при почистване на килима, защото тя може да деформира килима или да провокира изпускане на боя.

Почистете килима само меки гъби. Твърдите четки увреждат тъканта.

За премахване на петна веднага. Първата стъпка е да накиснете от краищата към центъра. Ако го направите обратното, зоната на точката ще се увеличи.

След мокро почистване, уверете се, че килима ще изсъхне бързо, защото влагата може бързо да унищожи влакното.

Най-малко веднъж в месеца правете мокро почистване на килими. За целта е най-подходящ шампоан за килим. Такъв прониква и "дърпа" мръсотията по повърхността. Може да смесите в съотношение от 1 част до 9 шампоан и вода, до направата на обилна пяна. След това внимателно се прилага пяната по килима, а за по-бързо изсъхване се ползва прахосмукачка.

Ако имате домашни любимци, особено ако те се разхождат по улицата, килима трябва да се вакуумира всеки ден, но не забравяйте и да ползвате дезинфектант, който да гарантира за отстраняване на мръсотия и 99.9% от микробите.

Също се ползва водороден пероксид за премахване на петна от тъкани, но не се препоръчва използване за килима с тъмните цветове. В противен случай рискувате да получите по-светло петно.

Ако гостите идват ненадейно и трябва да почистите бързо със сол може да успеете. Тя абсорбира прах до. Поръсете сол равномерно изчакайте 20 минути след това накиснете в топла сапунена вода и с метла изметете прах или използвайте прахосмукачка по килима.

Допълнително