Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Кожени Якета
Понеделник, 08 Април 2019 16:52

Извозване на боклука в града

Написана от 

Кога да се отървете от старите битови отпадъци

По правило жителите на града свързват изхвърлянето на отпадъците единствено с изпразването на контейнери за битови отпадъци, които могат да бъдат намерени в близост до всяка жилищна сграда. Но в действителност тази област на дейност е много по-обширна.

Това може да бъде проверено от всеки, който някога е срещал необходимостта да се отърве от голямо количество строителни отпадъци, ненужни мебели, стари габаритни съоръжения и други неща, които са забранени да се хвърлят в резервоарите за твърди отпадъци.

Организацията на събирането на отпадъци в града често се извършва от специализирани фирми, които имат професионално оборудване за събиране и транспортиране на битови и други отпадъци. Сътрудничеството с гражданите и предприятията се осъществява на договорна основа, индивидуално или колективно. Стандартните услуги на такива организации обаче се прилагат само за твърдите битови отпадъци. За отстраняването на друг боклук е необходимо да се свика отделна бригада.

Кой се занимава с износ на други отпадъци

Повечето комунални услуги предоставят услуги не само за отстраняване на твърди отпадъци от контейнери, но също така предлагат на клиентите да се отърват от:

строителни отпадъци;

използвани мебели, включително шкафове;

неработещо оборудване;

демонтирани прозорци и врати;

стари вани, мивки, тръби и други отпадъци, натрупани по време на процеса на ремонт;

метални конструкции, включително корпуси на автомобили, ненужни части, фитинги и др.

Има обаче специализирани фирми, каквато е smetishte.com, за които изброените услуги са основните. Основното предимство на контакт с такива организации е ефективността, която се осигурява благодарение на високия фокус на клиентите. Заявленията се обработват незабавно и клиентите могат да очакват да се отърват от боклука в удобно време. Знаейки кой е отговорен за събирането на отпадъци в града, може бързо да решите проблема с натрупаните отпадъци.

Разходите за събиране на боклука в различни компании са приблизително еднакви, но ако желаете, клиентът може да се погрижи да плаща по-малко. Ето как да го направите:

да си сътрудничат със съседите и да повикате бригада за едновременно отстраняване на отпадъци от няколко апартамента или къщи;

внимателно изчисляване на приблизителния обем, тегло на боклука и поръчка на автомобил с подходящ капацитет - колкото по-малък е транспортът, толкова по-ниска е цената на услугите;

разглобяват цялостния дизайн, разглобяват мебелите;

самостоятелно подготвят боклука и го преместват на мястото на товарене;

ако услугите на хамали във фирмата са платени, се погрижете за самозареждащи се отпадъци в каросерията на автомобила.

Какъв разход може да ви струва почистване на мазета и тавани

Тези мерки ще намалят значително разходите за услуги, а клиентът ще трябва да плати само за действителния наем на транспорт и транспортиране на боклука.

По навик много граждани се стремят просто да изхвърлят всички отпадъци в резервоарите за твърди отпадъци. На законодателно ниво обаче е забранено да се използват контейнери за рециклиране, на каквото и да е друго, различно от битовите отпадъци. За такива действия физическите лица могат да бъдат изправени пред значителна глоба. Ако законът наруши юридическо лице, размерът на глобата ще се увеличи многократно.

За да се избегне нарушаването на предписаните правила и да не се изостри и без това най-добрата екологична ситуация, се препоръчва предварително да се разбере кой се занимава със събирането на отпадъци в града и да се ползват услугите на специализирани организации - smetishte.com.

Допълнително