Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Кожени Якета
Понеделник, 15 Юли 2019 15:09

Как да направите малка кухня уютна и удобна

Написана от

Ако помещението във вашия апартамент или къща, отредено за оборудване на кухня е малко, това изобщо не означава, че може да се откажете от декорирането му. Има опции да направите максимално удобни, уютни и функционални нещата. Ето и някои полезни съвети, как да стане това.

Статията е предоставена със съдействието на хамал.bg, на които може да разчитате за цялостно изнасяне и извозване на старото кухненско обзавеждане.

Разбира се, идеален вариант е да се свържете с професионален дизайнер. Това невинаги е възможно, разбира се. В този случай трябва да направите планирането сами. За да си представите бъдещи пермутации, начертайте план на кухнята (като вземете предвид неравностите на стените и неточностите в ъглите), нарисувайте в същия мащаб и изрежете контурите на кухненските предмети от хартия. Колкото по-точно отразявате всичко това, толкова по-малко нерви, време и пари ще харчите в бъдеще.

Дори в малка кухня (по-малка от 8 м²) сборът от дължините на страните на работното пространство трябва да бъде между 3 и 6 метра. Това може да се постигне, чрез преместване на мивката или печката, хладилника и т.н. За щастие възможностите за голямо разнообразие от оформления са широки - всяко парче кухненски съдове може да бъде инсталирано на място, което харесвате.

Има и други правила за планиране на кухненска стая. Когато избирате място за инсталиране на електрическа или газова печка, вземете предвид дължината на електрическия кабел и други детайли.

Експертите не препоръчват да поставяте печката и мивката едни до други. Огънят и водата никога не са били приятелски елементи. В идеалния случай, ако между тях има маса или нощно шкафче.

Не е препоръчително да поставите газовата печка близо до прозореца на разстояние по-малко от 30 см. Ако на прозореца има дълги завеси, е необходимо да „хвърлите“ още 5-10 сантиметра, за да избегнете пожароопасни ситуации.

Когато избирате шкафове за стена, трябва да вземете предвид височината на таваните, както и раста на обитателите. Ситуацията ще бъде странна, ако домакинята не успее да вземе нещото, от което се нуждае, без допълнително да стои на столчето. Традиционното разстояние, препоръчано от производителите, е 60 см от плота до дъното на рафтовете.

Ако не планирате да монтирате аспиратор над печката, преместете другите шарнирни елементи на 30 см от краищата на печката. Освен това не закачайте нищо над печката, в противен случай ще трябва периодично да го чистите.

Всичко това и още много неща са изцяло възможни с помощта на хамал.бг. и предоставените от тях безплатни огледи и кратки срокове!

Допълнително