Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Кожени Якета
Събота, 14 Септември 2019 17:56

МАТЕРИАЛИ ЗА МЕБЕЛИ И ШКАФОВЕ

Написана от

Днес има толкова много мебели на пазара, че е невъзможно да се каже веднага: кое е наистина добро и кое е препоръчително да не купувате. Мебелите са тапицирани и не, серийни и ексклузивни, веднага се правят готови комплекти или отделни секции. Но това не е основната характеристика: необходимо е мебелите да са изработени с високо качество.

Това е преди всичко красиви, удобни, издръжливи и екологично чисти мебели. Тези характеристики до голяма степен зависят от материалите, от които са направени. В тази серия материали ще се спрем подробно на онези материали, от които днес са изработени мебели за шкафове.

Предлагаме ви да научите и за hamalski.com с тяхна помощ ще може да решите проблема по изхвърлянето на старите неща.

Дърво

В съвременната индустрия много видове мебели за шкафове, включително кухни са изработени от дърво. Основно отива на рамки и фасади, а също така се използва за декорация. В мебелната промишленост дървото се използва за производството на фасади и рамки от шкафове, както и за украса. Похвали за предимствата на мебелите от естествено дърво не са необходими, въпреки че ако вземете предвид всички функции, тогава се разкриват повече минуси, отколкото плюсове.

Всички разбират, че дървото е нестабилно към въздействието на пожар и вода, може да се повреди механично, трябва постоянно да се грижите за него. От друга страна, той е несравнимо красив, този материал сякаш излъчва топлина, той е безопасен за здравето. Това обаче е само ако дървото, от което са изработени мебелите, е с добро качество: без пукнатини и възли, добре изсушени и т.н.

Днес например, когато купувате кухня, клиентът няма възможност да прецени, дали дървата са приготвени правилно. Най-често купувачът избира вида дърво, от който ще бъдат мебелите му. Всичко това много зависи и от свойствата на дървесината.

При производството на мебели се използват главно ценни дървесни видове: бреза, орех, дъб, ясен, череша, махагон, които се характеризират със здравина. За съжаление само чуждестранни производители правят мебели от череши или орехи, но у нас най-често се използват дъб и бор, много по-рядко бук или бреза. Затова трябва да се помни, че борът не принадлежи към ценните видове, а мебелите от него са тапицирани. Така че е по-добре да купите мебели от бор за спалнята, но в детската стая или коридора се нуждаете от по-здрав материал.

Изводи:

когато купувате мебели, обърнете внимание на вида дървесина, от която е направена;

твърда дървесина, като орех, череша или дъб, е подходяща за трапезарията, кухнята или детската стая;

дървените мебели изискват внимателна поддръжка, затова закупувайте продукти за грижа.

Щом вече имате поглед на материала мебели за хукни, вижте и Цени за изхвърляне на електроуреди.

Допълнително