Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Кожени Якета
Вторник, 21 Януари 2020 16:58

Как да намалите разходите за разчистване на боклука

Написана от

Да се отървете от обемистия боклук? Това може да струва скъпо!

По-долу са нашите най-добри съвети как да спестите малко пари, когато следващия път трябва да се отървете от някои обемисти отпадъци.

Може ли да се използва повторно?

Използвайте фирма за почистване на къщи, а не фирма за извозване на боклук.

Занесете до най-близкия пункт за предаване.

Използвайте услугата за събиране на обемисти битови отпадъци.

Разградете отпадъците, преди да бъдат събрани.

Вземете своя кухненски монтьор, за да премахнете отпадъците безплатно.

Споделете проблема със съседи.

Използвайте всички налични ресурси за разчистване на отпадъци.

1. Може ли да се използва повторно?

Преди да изпратите нещо на сметището, винаги си струва да си зададете въпроса „Може ли да се използва от някой друг“?. Ако е в разумно състояние, чист и в работно състояние, отговорът е почти винаги „ да “. Ако искате да постъпите най-лесно и екологично, решението е да предадете за благотворителност или на фирма по събиране.

Като алтернатива може да дарите на благотворителни организации. Изпробвайте мрежата за даряване на мебели или мрежата за повторно използване, за да намерите благотворителна организация във вашия район - но имайте предвид, че те не са безплатна услуга за премахване на боклука и всъщност искат качествени артикули, които да продават!

Друг вариант, ако предпочитате да спечелите малко пари, като качите в уебсайт за втора употреба. Недостатъците са времето и усилията, които са необходими за това, а също и леко страшната тема от случайните купувачи, идващи в дома. Но ако се чувствате доверчиви, имате време и харесвате да правите снимки - продължете!

2. Използвайте компания за почистване на къщи като чистачи.com, а не фирма за извозване на боклук

Фирмите за разчистване на боклука предоставят услуга за премахване на отпадъците ви.

3. Занесете до най-близкия пункт за предаване

Ако разполагате с много неща, които подлежат на рециклиране като метали, пластмаса или стъкло, може да предете в пункт за рециклиране.

Определете и изберете най-евтиният начин за изхвърляне на обемисти отпадъци. По-голямата част от съветите не се таксуват нищо.

4. Използвайте услугата за събиране на обемисти битови отпадъци

Услугата има тенденция да бъде ограничена до предмети от бита като мебели, матраци, килими, уреди (като хладилници) и изключва отпадъците от строителите дейности.

Недостатъците са, че ограниченията, поставени върху това, което може и какво не може да се предприеме, а също и нивата на услугите, не са супер мръсни. Например, може да се наложи да изчакате седмица или повече, за да организирате колекция и много съвети събират се само извън имота или подлежат на значителна премия, която да събирате отвътре.

5. Разградете отпадъците, преди да бъдат събрани

Освен ако боклуците не са изключително големи, разчистването на боклука и пропускането се таксува от обема събрани отпадъци. Така, ако имате енергия и време, винаги си струва да демонтирате елементи, особено леки мебели, за да намалите обема си, така че да заема по-малко място в транспорта за превозването и до депо.

Вижте за Цените за почистване и извозване са много приемливи.

Допълнително