Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Кожени Якета
Четвъртък, 12 Ноември 2015 12:10

Какво да направя, когато детето стои пред компютъра, дори на своето детско парти

Написана от 

Може за някои да се стори недопустимо, но има деца, които дори в специалните моменти прекарват времето си на компютъра. Онлайн игрите са страст и могат да прераснат в пристрастяване за всяка възраст деца.

Как да познаем пристрастяването – детето е залепило поглед в екрана на монитора и хипнотизирано държи мишката в ръка. Опитва се да става все по-добър в игрите, но отнемане на вниманието му предизвиква гняв, тръшкане и истеричен рев. За да осигурите мир в дома не е най-правилния хода да му разрешите да остане пред компютъра неограничено време. Потърсете специалисти по забавленията от детски парти център.

Как да постъпим, когато детето прекарва много време на компютъра – най-грешната стратегия е да подхождате с насилие или забрани. Помислете кога е рожден ден на вашия малчуган и измислете нови правила. Ако иска да организирате рожден ден в клуб Ивайла, много приятелчета и забавления, то поствате условие за по-кратко стоене пред компютъра, до настъпване на този ден. Когато той отмине измислете друг повод за парти. По този начин детето ще се социализира сред връстниците си и много вероятно е да намери повече забавление и нови познанства в тяхната компания, вместо пред компютъра. Създайте правила, които задължително да бъдат спазвани. Налагайте ги с усмивка и положителна нагласа.

Уважавайте и оценявайте наученото от детето – ако детето ви обича да играе на компютърни игри, не бързайте да го ограничите окончателно, като му четете лекция за вредата на компютъра. По правилно е да седнете до него и да му се възхитите за уменията. По този начин ще го спечелите на ваша страна. Учените тук са единодушни, че монитора и компютъра не са толкова опасни, колко самият престои в Интернет и влизането в разни сайтове за възрастни. Опитайте това почасово или като да ограничите, а не възможността да се развива в областта на технологиите.

Допълнително