Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Кожени Якета
Четвъртък, 21 Януари 2016 14:19

5 шейка, които може да поръчате в ресторант или сами да направите

Написана от 

Те са леки, приятни и имат неповторими вкусове. Богат на витамини шейковете, които се сервират по заведения, барове и ресторанти, могат да бъдат направени и от вас в домашни условия.

Коктейл шейкърите идват в огромно разнообразие от форми и размери всеки със своите предимства и недостатъци. Предлагаме ви кратко ръководство за някои от най-популярните от тях и защо бихте ги искали. Ще ги разделя на няколко основни групи, според стил и продукти.

Шейк с кисело мляко – необходими са ви чаша нискомаслено прясно мляко, кисело мляко, ванилия, пресни боровинки, чаша лед и олио от ленени семена. Смесете киселото мляко с прясното мляко и с пасатор разбиете. Добавете боровинките и леда, олиото и ванилията. Енергийната стойност на този шейк е 443 ккал/в порция.

Шейк от боровинки – необходимите продукти за приготвяне на една порция са 1-а чаша нискомаслено мляко, замразени боровинки в същото количество и олио от ленени семена. За да стане шейкът, всички продукти се изсипват във висока чаша и се разбиват с миксер. Стойността на калории на тази комбинация е 273 ккал/порция.

Шейк с праскови – за приготвяне на този шейк са необходими 1 ч.ч. нискомаслено мляко; 1 ч.ч. праскови и 2 ч.л. олио от ленени семена. Приготвя се смес от мляко и праскови, които се пасират с помощта на блендер. Изсипват се в чаша със столче и се добавя олиото. Калоричността на този шейк е 213 ккал/порция.

Шейк от ябълки – необходими са 200 гр. нискомаслено кисело мляко, ванилия, канела, 1 ябълка (предварително почистена и нарязана), масло от кашу лед, и ½ нискомаслено мляко. Всички продукти се пасират с помощта на блендер или пасатор. Получената консистенция се приема с лъжица, защото е по-гъста. Калориите в този шейк са 482.

Шейк от банани и фастъчено масло – използва се ½ чаша обезмаслено кисело мляко и също толкова прясно мляко; 2 с. л. фъстъчено масло; ½ банан; 1 с.л. мед и 4 бучки лед. Всичко се поставя в блендер и се разбива. Енергийната стойност на този шейк е 336 ккал/порция.

Допълнително